De Culotte, hot or not?

Er zijn van die trends waarbij ik in eerste instantie grote twijfel heb: is dit nou heel lelijk, of juist heel gaaf? En daar sta ik dan met het kledingstuk tussen mijn vingers of starend naar mijn beeldscherm. De beslissing tussen deze twee uitersten valt meestal binnen enkele minuten.

Een recent voorbeeld hiervan is de steeds meer in opkomst rakende culotte, een soort van lange broekrok in een modern jasje. Ja, je leest het goed. Broekrok. Hét kledingstuk waarvan in de jaren ’90 mijn nekharen rechtovereind gingen staan. Want wat had ik, als grunge-hippie zijnde, een hekel aan die dingen! Maar goed, tijden veranderen en daarbij verandert mijn smaak ook wel eens. Op Pinterest had ik al verschillende soorten voorbij zien komen en raakte ik steeds meer aan het beeld gewend. Eigenlijk toch wel leuk. En een het zou een hele fijne afwisseling zijn op mijn zwarte skinny jeans waar je mij al drie jaar op kunt uittekenen. Dus tijd voor iets nieuws, tijd voor de culotte.

De juiste vinden kan best lastig zijn, want er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden. Zo heb je culottes met wijde pijpen en die met wat smallere pijpen, langere culottes van net boven je enkel, de korte versie die net over de knie valt en dan natuurlijk nog vele variaties in kleur en dessin. Maar wederom was hier mijn liefde voor zwart weer sterker dan de wil om eens echt vernieuwend te zijn. Ik ben nu dan ook in het trotse bezit van een zwarte, een wat wijdere, culotte die tot halverwege mijn kuiten valt. Met deze kou nog met een panty eronder en mijn Dr. Martins, maar in de zomer met mijn blote benen en menorquinas. De culotte, wat mij betreft dus hartstikke hot!

All images: Pinterest